Recepti sa Stilom

Posne lazanje

Ukusne lazanje za posnimbešamel sosom i paradazjz pelatom, idealne za spremanjena brzinu u vreme posta

Objavljeno: 13.12.2013. 12:41h 11:16h
Posne lazanje, Foto: Shutterstock

Obariti listove lazanje u slanoj kipućoj vodi sa malo ulja dok ne omekšaju. Ljuspice soje preliti kipućom vodom i ostaviti da omekšaju. Propržiti sitno iseckan crni i beli luk na ulju i dodati oceđene sojine ljuspice. Kad se dobro uprži, naliti sos od paradajza i dodati origana.

Dinstati sve skupa još desetak minuta dok se smesa ne zgusne. U drugoj posudi propržiti brašno na ulju i uz stalno mešanje dodavati sojino mleko ili bistru supu od povrća. Kad se bešamel zgusne dodati soli i belog bibera po ukusu. U podmazan pleh (ili prekriven papirom za pečenje) ređati tri lista lazanje, preliti sosom, zatim bešamelom pa još jednim redom lazanja. Postupak ponoviti ukupno tri puta. Zaliti ostatkom bešamela i paradajz sosa. Po vrhu posuti dimljenim sirom od soje ili biljnim kačkavaljem. Pleh prekriti folijom i peći oko 45 minuta na umerenoj vatri.