Recepti sa Stilom

Pastrmka

Jos uvek je božićni post, evo jedanog lepog recepta

Objavljeno: 12.12.2013. 13:03h 21:02h
Pastrmka, Foto: Shutterstock

Pastrmku očistiti, oprati i iscediti. Komadi bi trebalo da teže po 300 gr a od većih komada napraviti filete. Usoliti ih, uvaljati u brašno i pržiti u tiganju na malo maslinovog ulja. Ribu okretati samo jednom kad porumeni. Na isprženu stranu prsnuti koju kap limuna. Tako ispržene složiti ih u vatrostalnu posudu.

U istom tiganju, u kojem su se pržile ribe, ubaciti 2 sitno iseckana čena belog luka i malo ga propržiti. Dodati pavlaku sa sitno iseckanim peršunom i sok od pola limuna. Ostaviti na vatri da se krčka nekoliko minuta, da se zgusne i preliti ribu dobijenim sosom.

Savet: Uz ovako pripremljene pastrmke obavezno poslužiti dalmatinski prilog (krompir-blitva), zelenu salatu i svakako belo vino!