Probajte
Espreso kolač po receptu Džejmija Olivera: Desert bez brašna za sve ljubitelje kafe!
Savršena mešavina kafe i čokolade
Objavljeno: 05.05.2018. 13:48h
Autor:
Autor:
Sastojci:
200g badema, 200g crne čokolade, 175g neslanog putera, 70g šećera u prahu, 4 jaja, 20ml espresa
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni i podmažite kalup za pečenje (prečnik 20cm).
Sameljite bademe, ali pazite da smesa ne postane lepljiva.
Istopite čokoladu, puter i espreso na pari uz stalno mešanje.
Umutite žumanca i šećer dok ne dobijete kompaktnu smesu. Sipajte smesu sa čokoladom i promešajte, a zatim dodajte i bademe.
Umutite belanca u čvrst sneg i dodajte prethodnoj smesi.
Pecite 25-30 minuta.
Prijatno!
( Stil / jamieoliver.com )