Probajte

Espreso kolač po receptu Džejmija Olivera: Desert bez brašna za sve ljubitelje kafe!

Savršena mešavina kafe i čokolade

Objavljeno: 05.05.2018. 13:48h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

200g badema, 200g crne čokolade, 175g neslanog putera, 70g šećera u prahu, 4 jaja, 20ml espresa

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni i podmažite kalup za pečenje (prečnik 20cm).

Sameljite bademe, ali pazite da smesa ne postane lepljiva.

Istopite čokoladu, puter i espreso na pari uz stalno mešanje.

Umutite žumanca i šećer dok ne dobijete kompaktnu smesu. Sipajte smesu sa čokoladom i promešajte, a zatim dodajte i bademe.

Umutite belanca u čvrst sneg i dodajte prethodnoj smesi.

Pecite 25-30 minuta.

Prijatno!