Obožavaćete ga
Kuglof s višnjama, mekan i mirisan: Ukus koji vole sve generacije! (RECEPT)
Sočan i veoma ukusan
Objavljeno: 01.05.2018. 10:27h
Autor:
Autor:
Sastojci: 4-5 jaja, 250 g oštrog brašna, 500 g višanja, 100 ml ulja, 150-200 g šećera, rendana korica limuna, pola praška za pecivo.
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, koricu limuna, ulje i sve lepo izjednačiti. U silikonski kalup za kuglof na dno razbacati malo višanja, pokriti sa nekoliko kašika umućenog testa, pa opet višnje, pa testo i sve tako dok ne potrošite materijal.
Odozgo na vrh stavite višnje. Peci te na 200 stepeni oko 30 minuta.
Pečeni kuglof izvadite iz kalupa i pospite prah šećerom ili vanilin šećerom. Prijatno!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)
( Bakina kuhinja )