Idealne za letnje vrućine

Napravite trendi pletenice

Pletenica je jedna od najstarijih frizura, a kako se menjaju trendovi, tako je i ovaj način oblikovanja kose poprimio nove, zanimljive forme. Ako želite da isprobate vanvremensku frizuru koja je idealna kako za dan, tako i za noć, pratite naše savete kako da napravite tri najpopularnije varijante pletenice.

Objavljeno: 10.06.2013. 10:09h 00:12h

Klasična pletenica

Kosu podelite na tri dela - na pramenove A, B i C. Pramen A prebacite preko pramena B, pramen C prebacite preko pramena A, pramen B prebacite preko pramena C. Ponavljajte postupak sve dok ne ispletete pletenicu, a završetak vežite gumicom za kosu.

Obrnuta pletenica

Kosu zavežite u niski konjski rep. Rep podelite na dva dela. Iz leve polovine kose izdvojte tanki pramen i prebacite ga i pripojte desnoj polovini kose. Iz desne polovine kose izdvojite tanki pramen, prebacite ga i pripojte levoj polovini. Postupak ponavljajte dok pletenicu u potpunosti ne ispletete, skinite gumicu s konjskog repa, a završetak večite novom gumicom za kosu.

Spiralna pletenica

Kosu podelite na dva dela. Oba dela kose čvrsto spiralno smotajte dok pramen ne postane ravan i tvrd. Ako vam je lakše, završetak vežite gumicom. Ukrštanjem čvrsto motajte pramen preko pramena sve dok pletenica nije ispletena do samog kraja. Završetak pletenice večite gumicom za kosu.