Isprobajte što pre
Posna projara koja osvaja na prvi zalogaj: Toliko ukusna da joj sigurno nećete odoleti! (RECEPT)
Odličan recept za posne dane, ali i dobra ideja kao predjelo za slavsku trpezu. Posna projara veoma lako se priprema, rasresita je i fina i lepo se seče. Takođe možete da je poslužiti i za doručak ili večeru, a uz dodatak kiselih krastavčića i ajvara svojim ukusom osvaja već kod prvog zalogaja
Autor:
Potrebno je:
3 čaše od jogurta projinog brašna
50 ml ulja
10 g kvasca
1/2 kesice praška za pecivo
kisela voda
so
4 kisela krastavca
nekoliko kašika ajvara
Priprema:
U činiju staviti brašno, dodati so, ulje, prašak za pecivo, rastopljen kvasac i zamesiti sa kiselom vodom. Tepsiju okruglu obložiti pek papirom.
Na dno staviti trećinu smese, pa rasporediti naseckane kisele krastavčiće, zatim opet smesu brašna, pa nekoliko kašika ajvara i na kraju završiti smesom brašna. Odozgo možete staviti i malo susama.
Peći na 200 stepeni C 40-45 minuta, ako je proja deblja. Ako je pleh veći, proja će se brže ispeći i biće tanja.
Uživajte u ovom božanstvenom ukusu rastresite proje koja će vas osvojiti na prvi zalogaj...