Ukus raja
Mađarski langoš: Tople filovane lepinjice za svaki dan! (RECEPT)
Kad jednom probate, poželećete da ih pravite svaki dan
Autor:
Sastojci: 300 ml mleka, 1 kašika pavlake, 500-600 g brašna, 2 jaja, 20 g kvasca, 1 kašika šećera, malo soli, ulje.
Nadev: pavlaka, kačkavalj, suva slanina, peršunov list, 3 čena belog luka, 1 kašika maslinovog ulja.
Priprema: Potopiti kvasac u mlako mleko, dodati šećer i jaja pa izlupati žicom. Dodati ostatak mleka, kašiku pavlake i malo brašna, zatim so i ostatak brašna i zamesiti srednje glatko testo. Poklopiti i ostaviti pola sata na toplom.
Izvrnuti testo na sto i izdvojiti loptice, pa rukama pritiskati i formirati lepinjice veličine tanjira. Pržiti na umerenoj temperaturi u ulju. Vaditi na papirne salvete.
Mazati pavlakom, posuti rendanim kačkavaljem, seckanom suvom slaninom i peršunom. Izdrobiti beli luk, pa dodati maslinovo ulje pa ćetkicom namazati ivice langoša. Mogu se i prvo namazati cele lepinje belim lukom, pa onda dodati sve ostalo po ukusu.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)