Staro srpsko jelo

Lički pasulj sa ribancem: Toliko bogatom ukusu niko neće moći da odoli! (RECEPT)

Pasulj je preporučljiv u ishrani bar jednom nedeljno, jer ovo povrće ima veliku energetsku verednost i jako je hranljiv. Ovaj stari srpski recept iz Like je odličan, izvrsnog je ukusa

Objavljeno: 21.02.2018. 20:06h 20:20h
Autor:
Foto: Profimedia

Potrebno je: 300 g žutog pasulja, 300 g kiselog ribanca, veća glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 200 g slanine, 500 g suvih rebara, 2 kašike slatke paprike, 2 krompira

Priprema: Dan ranije pasulj prelijte vodom i pustite ga da nabubri. Sutradan odlijte vodu, dolijte novu, dodajte suva rebra i kuvajte. Sitno naseckajte crni luk i prodinstajte ga na ulju.

Kad malo požuti, dodajte slatku papriku i kiseli kupus. Podlijte šoljicom vode i dinstajte. Naseckajte beli luk i slaninu, dodajte ih kupusu, dinstajte dok kupus skroz ne omekša. Kada se pasulj i suva rebra skuvaju, dodajte kupus, promešajte i kuvajte.