Morate da probate
Zapečene zagorske štrukle sa orasima: Desert koji nestane za čas! (RECEPT)
Toliko je dobar, da će se odmah razgrabiti sa tanjira
Autor:
Pomešati brašno, so, dve kašike ulja i malo putera i umesiti testo. Staviti ga na brašnom posut tanjir i premazati tankim slojem ulja da se za vreme stajanja ne suši. Pustiti da "odleži" 30 minuta.
U dubljem tiganju pomešati mleko, suvo grožđe, med i orahe, kratko prodinstati i staviti na stranu da se ohladi.
U posebnoj posudi izmešati sir, jaje, kiselu pavlaku, šećer ivanilin šećer. Tako pripremljenu smesu dodati u ohlađenu smesu od oraha.
Kad je odstajalo, testo prebaciti na brašnom posuti stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačiti ga iz sredine prema spolja, kao kad pravite domaće kore za razvijaču.
Razvučenom testu odseći debele ivice i pustiti da se malo prosuši. Zatim na testo stavljati gomilice pripremljenog nadeva u prvom redu ispred nas, s leva na desno, u razmaku od 10 cm.
Učiteljski kolač: Skromni sastojci, raskošan ukus! (RECEPT)
Uz pomoć stolnjaka (dižući ga od sebe, prema gore) zamotati testo. Ivicom dlana utiskivati testo između punjenih delova i seći štruklice ivicom tanjira.
Slagati u vatrostalnu posudu podmazanu puterom i preliti pavlakom za kuvanje. Peći na 200 stepeni oko 45 minuta. Uživajte!
Detaljnu prirpemu pogledajte u videu!
Čokoladne karamel oblande: Ovako ukusne hrskave kolačiće još niste probali! (RECEPT)