Neverovatnog ukusa
Zlatiborski hleb: Tradicionalni planinski specijalitet! (RECEPT)
Autentičan recept za pogaču
Objavljeno: 11.02.2018. 20:24h
20:28h
Autor:
Autor:
Sastojci:
400 g pšeničnog belog brašna
200 g ovsenog brašna
50 g ovsenih pahuljica
3 dl mlake vode
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1 kesica suvog kvasca
Priprema:
Razmutiti kvasac i šećer u vodi i sačekati da kvasac „proradi“. U posudu za mešenje staviti sve ostale sastojke i dobro promešati.
Umesiti testo tako da bude glatko i da se ne lepi za posudu. Po potrebi dodati vode ili brašna da se dobije željena tekstura.
Ostaviti na toplom mestu prekriveno da naraste 1 h. Premesiti i oblikovati u željenu formu staviti u pleh za pečenje i ostaviti da naraste još 30 minuta.
Peći na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno žutu boju. Nakon pečenja prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se hladi.
( srbijuvolimo.rs )