Obavezno probajte

Krtica torta: Neodoljiva kremasta kombinacija banana, čokolade i slatke pavlake! (RECEPT)

shutterstock-770949583.jpg
Foto: Shutterstock

Fil:

4-5 banana srednje veličine

500 ml slatke pavlake

400g g krem sira

1 kesica vanil šećera

60 g šećera

70 g sitno seckane čokolade

malo marmelade od kajsije ili šipka

Priprema:

Kora: Kalup prečnika 26cm obložite pek papirom. Rernu zagrejte na 180 stepeni C. Belancaumutite u čvrsti sneg. Dodavati jedno po jedno žumance i ostale sastojke. Testo sipajte u kalup i pecite jedno 25-30 min, pomoću čačkalice proverite da li je gotovo. Biskvit nakon pečenja ostavite 10 min da se ohladi. Kad se biskvitpotpuno ohladi, nožem na vrhu napravite krug / ram, ostavljajući 1-2 cm. Zatim izdubite biskvit otprilike 1 cm, a mrvice u posebnoj posudi još malo prstima izmrvite.

shutterstock-770949577.jpg shutterstock-770949577.jpg
Foto: Shutterstock

Fil: Krem sir, šećeri vanilin šećer kremasto umutite. Ogulite jednu bananui viljuškom je izgnječite. Pire od banana dodajte u smesu od sira i sve sjedinite. U većoj posudi umutite slatku pavlaku. Spojiti sir i slatku pavlakudodati čokoladu, kratko promešajte.

Filovanje: Izdubljeni biskvit premažite s nekoliko kašika marmelade od kajsije ili šipka, kako bi se bananebolje zalepile za dno. Oguljene i horizontalno prerezane banane poređajte po biskvitu. Krem kupolasto nanesite preko banana i prekrijte mrvicama od biskvita (lagano ih pritisnite da se što bolje zalepe za biskvit). Ostavite tortu najmanje 2-3 sata u frižideru da se dobro ohladi.

Svi će uživati o ovom desertu!