Recepti sa Stilom

Junetina u sosu s njokama

Ovo je jednostavan ručak posle koga prsti moraju da se poližu!

Objavljeno: 25.11.2013. 14:10h 11:56h
Junetina u sosu s njokama, Foto: Shutterstock

Juneće šnicle posoliti, ako su deblje istući ih malo tučkom za meso, uvaljati u brašno pa na malo ulja propržiti sa svake strane dok ne postanu zlatne bolje. Izvaditi šnicle iz ulja u kome su se pržile i u istoj masnoći izdinstati sitno iseckan crni luk i šargarepu. Dodati malo vode, paradajz i mlevenu papriku, začiniti po ukusu i ostaviti još desetak minuta da se krčka. U dobijeni sos vratiti šnicle, poklopiti i dinstati dok meso ne postane potpuno mekano (oko 35 minuta). Ako je sos preredak, dodati kašičicu-dve razmućenog gustina ili brašna, ostaviti još 5 minuta da se brašno ukrčka.

Savet: Jelo služiti uz kuvane njoke ili taljatele. Salata po želji.