probajte
Burek sa mesom: Od sada omiljeni pekarski proizvod pravimo kod kuće! (RECEPT)
Burek sa mesom od gotovih kora, tradicionalno jelo, koje će vas osvojiti će već kod prvog zalogaja
Autor:
Evo kako na jednostavan i brz način možete pripremiti omiljeni pekarski proizvod i kod kuće.
Potrebno: 1/2 kg tankih kora, 250 g mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka,
biber, so, ulje, 200 ml mlake vode, 1/2 praška za pecivo
Uputstvo: Na ulju propržiti glavicu luka, dodati meso i pržiti zajedno nekoliko minuta. Dodati so i biber. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom ili je samo namazati uljem, pa na dno staviti jednu koru i pouljiti.
Sve sledeće kore premazati malo uljem zgužvati i ređati u pleh.
Originalni recept za burek s mesom: Turski pekari ovako prave ćig borek! (VIDEO)
U vodu staviti prašak za pecivo, pa rukama malo pofajtajte kore, zatim izručite prženo meso, i na dalje, po istom redosledu ređati kore.
Zadnjom korom prekrite burek, poprskajte burek vodom i premažite uljem. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Na polovini pečenja prekrite folijom.
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima