Okrepljujuća

Ukusna celer čorba: Idealna za zimske dane! (RECEPT)

Uživajte u toploj čorbici punoj vitamina

Objavljeno: 02.01.2018. 19:27h
Autor:
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

1 glavica celera 50 g maslaca 1 l skuvane supe (domaće ili od kocke) 1 kašika gustina 1 dl mleka 2- 3 kašike seckanog lista celera so bibera mešavina začina

Priprema:

Originalni recept za tarhanu: Čorba posle koje nećete voleti nijednu drugu!

foto: Shutterstock

Celer očistiti i iseći na kockice. U odgovarajućoj šerpi otopiti maslac, a zatim dodati iseckani celer i pržiti ga, dok ne omekša.

Preliti supom od povrća i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi, tako da celer bude potpuno mekan.

Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina i mleka, začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Gotovu čorbu posuti seckanim listovima celera.