Okrepljujuća

Ukusna celer čorba: Idealna za zimske dane! (RECEPT)

shutterstock-79327054.jpg
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

1 glavica celera
50 g maslaca
1 l skuvane supe (domaće ili od kocke)
1 kašika gustina
1 dl mleka
2- 3 kašike seckanog lista celera
so
bibera
mešavina začina

Priprema:

Originalni recept za tarhanu: Čorba posle koje nećete voleti nijednu drugu!

shutterstock-76357495.jpg shutterstock-76357495.jpg
Foto: Shutterstock

Celer očistiti i iseći na kockice. U odgovarajućoj šerpi otopiti maslac, a zatim dodati iseckani celer i pržiti ga, dok ne omekša.

Preliti supom od povrća i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi, tako da celer bude potpuno mekan.

Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina i mleka, začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Gotovu čorbu posuti seckanim listovima celera.

Uživajte u toploj čorbici punoj vitamina