probajte
Danske palačinke: Mekane iznutra, hrskave spolja! (RECEPT)
Ne znamo nikoga ko ne voli palačinke, zato vam danas donosimo dansku neodoljivu verziju
Autor:
Danske palačinke se u sastojcima, razlikuju se i obliku. Naime, one su u obliku kuglica i samim tim savršene da ih pravite za doručak u toku praznika.
Pohovane palačinke sa mesom: Slasno jelo koje oduševljava sve! (RECEPT)
Priprema danskih palačinki prilično je jednostavna, slična onoj kada pravimo uštipke.
Sastojci: 250 g brašna, pola kašičice soli, pola kesice praška za pecivo, pola kesice vanilin šećera, 4 dcl pavlake, 100 g putera, 3 jaja i kašičica šećera Priprema: Odvojite žunca od belanca. Umutite šećer i belanca u čvrstu masu. U drugoj posudi umutite žumanca, brašno, so, šećer i prašak za pecivo.
Te dve smese umešajte, a na kraju dodajte pavlaku. Istopite puter i smesi dodajte kada se malo prohladi.
U lonac sipajte ulje i ugrejte ga na srednje jakoj vatri. Sa kašikom uzimajte smesu i spustite u zagrejano ulje. Gledajte da dobije sa svih strana zlatno žutu boju, tada ćete znati da je testo gotovo. Izvadite, ocedite ih od ulja na salveti i servirajte sa džemom, slatkim namazima ili sam pospite sa šećerom u prahu.
Posne palačinke: Meke kao duša, tanke i ukusne kao mrsne! (RECEPT)
Ideje za serviranje donosimo u sledećim fotografijama: