Tope se u ustima
Bakine limun štanglice: Izgled sasvim običan, ukus neprevaziđen! (RECEPT)
Slatka čokolada i kiseo limun - savršena kombinacija
Autor:
Čokoladne štanglice s limunom napravićete sa lakoćom, a iako izgledaju poprilično obično, njihov neponovljiv ukus oduševiće i najizbirljivije.
Predivan, mirisan i preukusan kolač, topi se ustima i naprosto oduševljava osvežavajućim okusom limuna i sočnom teksturom.
Sastojci: 6 belanaca, 100 g čokolade, 150 g putera, 180 g brašna, 50 ml mleka, 250 g šećera, korica limuna.
Priprema: Puter umutiti mikserom sa malo šećera, dodati brašno, mleko i belanca prethodno umućena u čvrst sneg, pa sve lagano izjednačiti. Na kraju dodati rendanu koricu limuna i sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade. Seći na štanglice i služiti uz čaj, kafu...
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)