Savršen jelovnik

PREDLOG ZA MRSNU I POSNU NOVOGODIŠNJU TRPEZU: Najlepši recepti, od predjela do dezerta! (FOTO)

Savršen doček u vašem domu uz specijalitete izvrsnog i nezaboravnog ukusa

Objavljeno: 11.12.2021. 10:53h
Autor:
Foto: Profimedia

Ukoliko nemate ideju šta biste spremili za novogodišnju trpezu predlažemo vam Stilov meni koji se sastoji od predjela, glavnog jela i dezerta. Količinu možete povećati u zavisnosti od gostiju.

Predjelo: Slana torta ajvarka

Sastojci: 200 g ajvara, 150 g kačkavalja, 5 jaja, 9 kašika brašna, 400 ml pavlake, pola glavice luka, 1 prašak za pecivo, ulje, so, mleveni crni biber.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Profimedia

Uz predjelo: Francuska salata

Sastojci: 4 rendane kisele jabuke, 4 rendane šargarepe, 8 skuvanih, rendanih jaja, kačkavalj ili sir po izboru, malo majoneza.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Profimedia

Glavno jelo: Maršalove šnicle

Sastojci: 700 grama telećih šnicli, 500 grama svežih šampinjona, 180 grama putera, pola čaše brašna, 1 limun, mleveni beli biber, 150 mililitara belog vina, 60 mililitara konjaka, 1 kesica praška za instant pirea, 200 mililitara mleka, ulje, so, mleveni crni biber

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Profimedia

Desert: Najukusnija torta od bele čokolade

Sastojci za koru: 15 belanaca, 375 g šećera, 375 g mlevenih lešnika (mogu orasi ili bademi). Sastojci za fil: 15 žumanaca, 15 kašika šećera, 375 gr putera, 150 gr bele čokolade.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Profimedia

PREDLOG POSNE NOVOGODIŠNJE TRPEZE PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI!

Za one koji poste ceo Božićni post, doček Nove godine takođe može da bude izuzetno ukusan!

Predjelo: Posna pita sa prazilukom

Sastojci: 500 g kora, ulje, praziluk, 200 g pirinča, 1 šargarepa, so, biber.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Bakina kuhinja

Uz predjelo: Brzinska salata od boranije i kikirikija

Sastojci: 400 g žute boranije, 1 šaka sirovog kikirikija ili oraha, malo maslinovog ulja, malo jabukovog sirćeta, malo soli, kockice prepečenog hleba.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Shutterstock

Glavno jelo: Riblji paprikaš

Sastojci: 1,5 kg somovine ili druge rečne ribe, 1 kg luka, 4 dl belog vina, 1 kašika sirćeta, 1,5 dl ulja, 1 kašičica ljute mlevene paprike, 1 kašičica slatke mlevene paprike, 4 zrna bibera, 1 kašika paradajz pirea, 1 kašika peršunovog lišća, 1 kašičica celerovog lišća, mleveni biber, so po ukusu.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Shutterstock

Desert: Mak torta, posna i kremasta

Sastojci za testo: 3 čaše (od 200 ml) brašna, 200 g maka, 2 čaše šećera, 1 čaša ulja, 2 čaše kisele vode, 1 prašak za pecivo. Sastojci za fil: 2 čaše vode, 400 g šečera, 200 g posne čokolade, 300 g mlevenih oraha, pola posnog margarina, 1 puding od čokolade, 3 kesice vanilin šećera.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

Želimo vam srećnu i ukusnu proslavu Nove godine!

(Stil.kurir.rs)

foto: Profimedia