Savršen jelovnik
PREDLOG ZA MRSNU I POSNU NOVOGODIŠNJU TRPEZU: Najlepši recepti, od predjela do dezerta! (FOTO)
Savršen doček u vašem domu uz specijalitete izvrsnog i nezaboravnog ukusa
Autor:
Ukoliko nemate ideju šta biste spremili za novogodišnju trpezu predlažemo vam Stilov meni koji se sastoji od predjela, glavnog jela i dezerta. Količinu možete povećati u zavisnosti od gostiju.
Predjelo: Slana torta ajvarka
Sastojci: 200 g ajvara, 150 g kačkavalja, 5 jaja, 9 kašika brašna, 400 ml pavlake, pola glavice luka, 1 prašak za pecivo, ulje, so, mleveni crni biber.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Uz predjelo: Francuska salata
Sastojci: 4 rendane kisele jabuke, 4 rendane šargarepe, 8 skuvanih, rendanih jaja, kačkavalj ili sir po izboru, malo majoneza.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Glavno jelo: Maršalove šnicle
Sastojci: 700 grama telećih šnicli, 500 grama svežih šampinjona, 180 grama putera, pola čaše brašna, 1 limun, mleveni beli biber, 150 mililitara belog vina, 60 mililitara konjaka, 1 kesica praška za instant pirea, 200 mililitara mleka, ulje, so, mleveni crni biber
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Desert: Najukusnija torta od bele čokolade
Sastojci za koru: 15 belanaca, 375 g šećera, 375 g mlevenih lešnika (mogu orasi ili bademi). Sastojci za fil: 15 žumanaca, 15 kašika šećera, 375 gr putera, 150 gr bele čokolade.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
PREDLOG POSNE NOVOGODIŠNJE TRPEZE PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI!
Za one koji poste ceo Božićni post, doček Nove godine takođe može da bude izuzetno ukusan!
Predjelo: Posna pita sa prazilukom
Sastojci: 500 g kora, ulje, praziluk, 200 g pirinča, 1 šargarepa, so, biber.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Uz predjelo: Brzinska salata od boranije i kikirikija
Sastojci: 400 g žute boranije, 1 šaka sirovog kikirikija ili oraha, malo maslinovog ulja, malo jabukovog sirćeta, malo soli, kockice prepečenog hleba.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Glavno jelo: Riblji paprikaš
Sastojci: 1,5 kg somovine ili druge rečne ribe, 1 kg luka, 4 dl belog vina, 1 kašika sirćeta, 1,5 dl ulja, 1 kašičica ljute mlevene paprike, 1 kašičica slatke mlevene paprike, 4 zrna bibera, 1 kašika paradajz pirea, 1 kašika peršunovog lišća, 1 kašičica celerovog lišća, mleveni biber, so po ukusu.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Desert: Mak torta, posna i kremasta
Sastojci za testo: 3 čaše (od 200 ml) brašna, 200 g maka, 2 čaše šećera, 1 čaša ulja, 2 čaše kisele vode, 1 prašak za pecivo. Sastojci za fil: 2 čaše vode, 400 g šečera, 200 g posne čokolade, 300 g mlevenih oraha, pola posnog margarina, 1 puding od čokolade, 3 kesice vanilin šećera.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Želimo vam srećnu i ukusnu proslavu Nove godine!