Recepti sa Stilom

Nepečena lenja pita

Kolač koji će vam oduzeti 30 minuta za pripremu

Objavljeno: 19.11.2013. 14:46h 13:44h
Nepečena lenja pita, Foto: Shutterstock

Oprati, oljuštiti i izrendati jabuke i staviti ih da se kuvaju u vodi, sa šećerom. Jabuke ne treba cediti od njihovog soka. Kuvati 5 do 10 minuta, da malo omekšaju. Oba pudinga razmutiti sa ukupno 12 kašika hladne vode. Kad jabuke omekšaju, dodati im razmućeni puding i malo cimeta pa sve zajedno kuvati (neprestano mešajući) dok se smesa ne zgusne i sjedini s jabukama. U posudu za pečenje složiti red keksa, red fila od jabuka, opet red keksa, ponovo red fila i na kraju završiti sa keksom. Složeni kolač ostaviti da se ohladi i premazati ga šlagom od umućene pavlake.

Savet: Kolač ostaviti preko noći u frižideru, da keks upije sok od jabuka, razmekša se i fil poveže, kako bi se lakše sekle kocke kolača.