Ukus za pamćenje
Teletina u kajmaku: Pravi srpski specijalitet iz srca Kuršumlije! (RECEPT)
Ovo je specijalitet srpske kuhinje koji će zadovoljiti sva čula, naročito zato što je sočno, veoma izdašno jelo, a istopljeni kajmak mu daje posebnu aromu
Autor:
Potrebno je: 800 g telećeg ribića 150 g kajmaka 2 kašike ulja so, biber 4 kašike brašna 600 g barenog krompira 200 g ražanog hleba
Priprema: Meso iseći na komade, uvaljati u brašno i zapeći sa svih strana na zagrejanom ulju. Preliti vodom i kuvati oko 40 minuta. Izvaditi kuvani ribić, a tečnost u kojem se kuvao zgusnuti preostalim brašnom razmućenim sa malo vode.
Dodati kajmak, promešati i kuvati dok se sos ne zgusne. U tepsiju staviti krompir i meso, preliti sosom i zapeći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 C.
Ribić servirati na tanjir uz ranije obaren krompir i krišku raženog hleba.
Mrčajevski kupus: Originalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)