Kao prilog ili lagani obrok

Fine pljeskavice od tikvica: Recept koji ćete obožavati!

Razmišljate li o brzom rešenju za ukusno i neodoljivo jelo? Onda su pljeskavice od tikvica najbolje rešenje. Jednostavno ćete ih obožavati. Ovo je pravi recept i za početnike, veoma lako se sprema, a možete ih poslužiti kao prilog ili uz neku salatu ili sos kao samostalni lagani obrok

Objavljeno: 24.11.2017. 20:52h 21:05h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1 veća tikvica

2 jaja

2 kašike prezli

4-5 kašika griza

1/2 praška za pecivo

ulje, biber, so

Može se dodati:

aleva paprika

ljuta tucana paprika

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Tikvicu oljuštiti, izrendati na rende za jabuke i posoliti. Ostaviti pola sata, pa iscediti. Dodati prezle, griz, prašak za pecivo, jaja, biber, može i aleva i tucana paprika. Izmešati i formirati male pljeskavice, pa pržiti u ulju. Vaditi na papirnu salvetu da upije višak masnoće. Mogu se servirati uz krompir pire, neki sos ili jesti samostalno. Ukusne, mekane, mirisne, probajte...

(Izvor: Kod bake u gostima)

Mrčajevski kupus: Originalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)