maestralno

Neprevaziđena Meril Strip: Najbolje filmske transformacije čuvene glumice! (VIDEO)

Kroz čitavu karijeru, neprestan niz promena, prvenstveno onih iznad okovratnika, menjao je njene izrazite crte

Objavljeno: 21.11.2017. 21:57h
Autor:
Foto: Profimedia

Čuvena glumica nije samo odlična po pitanju tumačenja određenih likova, već i po fanatstičnim vizulenim transformacijama iz uloge u ulogu.

Glumica sa dvadeset nominacija za Oskara poseduje tri zlatne statue, sve veću kolekciju politički ostrašćenih govora, ali i rastući arsenal raznolike lepote koji svaki od likova koje tumači čini nezaboravnim.

Tako u filmu Stivena Spilberga The Post iz 2017, vidimo Meril u ulozi američke dive izdavaštva, Katarine Graham, koja je vodila legendarno izveštavanje Vašington Posta o aferi Votergejt ranih 70-ih, sa onom savršenom frizurom koja je i vizelno obeležava kao ženu na komandnom položaju.

Potresna ispovest Meril Strip: Pravila sam se mrtva da bi prestali da me tuku!

foto: Profimedia

Kroz čitavu karijeru, neprestan niz promena, prvenstveno onih iznad okovratnika, menjao je njene izrazite crte - visoke jagodične kosti, dugu plavu kosu, orlovski nos, blistavi pogled - na neverovatne načine, često joj omogućavajući da se još više udubi u uloge i u njima zablista.

U ostvarenju Menhetn pućila se iza zlatne zavese od kose, dok je kao Baronesa Bliksen u kultnom Out of Africa, nosila grivu kovrdžave smeđe kose, u kombinaciji sa nekolicinom šešira s obodom i prepoznatljivim razoružavajućim osmehom.

Kultni film Death Becomes Her obeležile su njene ekstravagantne i glamurozne kombinacije prenaglašenog ajlajnera, rumenila i platinaste kose - protivteža ranjivoj, ogoljenoj brineti Frančeski, savršenoj italijanskoj ratnoj nevesti koju glumi u The Bridges of Madison County.

I dok se istovremeno urednički hoću-to-odmah mentalitet Mirande Prisli odlično predstavlja perfektnom šminkom i savršeno stilizovanom srebrnom frizurom, ništa manje Meril nije ubedljiva ni kao veštica u filmu Into the Woods sa sve izraslom sedom kosom, kandžastim noktima i zlokobnim izrazom lica.

Ohrabrujuća poruka Meril Strip: Želim da naše ćerke budu slobodne i ponosne!

foto: Profimedia

Predstavljamo vam njenih 13 neverovatnih transformacija:

1. Manhattan, 1979

2. The French Lieutenant’s Woman, 1969

3. Out of Africa, 1985

4. Death Becomes Her, 1992

5. The Bridges of Madison County, 1995

Meril Strip: Teško je odglumiti 18 strana besa

6. Suffragette, 2015

7. The Hours, 2002

8. Đavo nosi Pradu, 2006

9. The Iron Lady, 2011

Ključni trenutak u životu Meril Strip: Rekao joj da je ružna, ovako mu je odgovorila!

10. Into the Woods, 2014

11. Sophie’s Choice, 1982

12. Florence Foster Jenkins, 2016

13. The Post, 2017