prirodno dejstvo

Čudotvoran jutarnji eliksir: Sprečite prehladu, smršajte, ojačajte imunitet (RECEPT)

Foto: Profimedia

Niste upoznati s delotvornim učincima kurkume? Kurkuma je narandžasto-žuti začin iz Indije, deo familije đumbira. Kurkuma je poznata kao snažan antioksidans koji se bori s kancerogenim slobodnim radikalima, a takođe je antiseptik i ima prirodno protivupalno dejstvo.

Kurkuma je neizbežna u indijskoj kuhinji, ali ako ne jedete indijsku hranu svaki dan, kako uvrstiti ovaj začin u svoju ishranu? Jednostavno! Začinite svoju toplu vodu s limunom. Za jače dejstvo dodajte prstohvat cimeta koji ima protivupalna svojstva i može stabilizovati nivo šećera u krvi (što znači da ćete jesti manje i osećati se duže sitim).

Foto: Profimedia

Sastojci:

1 šoljica tople (ne preključale) vode; a možete koristiti i šoljicu toplog mleka po izboru (bademovo, sojino ili kravlje),
¼ kašičice kurkume,
Sok od pola limuna,
Prstihvat cimeta (proizvoljno),
1/8 kašičice meda ili agavinog sirupa,
kašičica kokosovog ulja

Priprema: Nakon što zagrejete vodu, dodajte kurkumu, limunov sok i med, kašičicu kokosovog ulja i dobro promešajte. Kurkuma će se nataložiti na dnu šolje, tako da i dalje mešajte vodu dok pijete, i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.

Dodavanje kurkume u svoju toplu vodu je jeftino, blagog ukusa, a deluje na svaki sistem u telu.

Dodavanje ovog moćnog začina vašoj ishrani je jedna od najboljih stvari koje možete da učinite za svoje dugoročno zdravlje.

Dodavanje ovog moćnog začina vašoj ishrani je jedna od najboljih stvari koje možete da učinite za svoje dugoročno zdravlje.