Probajte
Punjeni patlidžan: Ručak koji niko neće hteti da preskoči! (RECEPT)
Zdrave namirnice za preukusan ručak bez mesa!
Autor:

Sastojci: 1 glavica crnog luka, 1 jaje, 4 čena belog luka, 4 plava patlidžana, 1 crveni paradajz, 1 manja šargarepa, ulje, so peršunov list, biber, 1 zelena paprika (može ljuta), 200 g suve slanine, suvi začin, narendan kačkavalj.
Uputstvo: Na ulju ispržiti sitno seckanu suvu slaninu, dodati crni luk seckan, šargarepu jedan oljušten i seckan paradajz i seckanu papriku. Dodati soli, izgnječen beli luk, suvoga začina, sitno seckanog peršunovog lista, ml, bibera. Jaje izmešati sa pavlakom pa i to dodati.

Plavi patlidžan preseći na pola po dužini izdubiti pa i to usitniti nožem na kocke pa dodati u fil. Sve to izjednačiti i puniti patlidžan.
Odozgo se može narendati kačkavalj i posuti susam. Ukoliko Vam je ostala suva slanina nasecite komadiće i stavite odozgo.
Peći na 200 satepeni 30-40 minuta.
Ovako spremljen patlidžan je stvarno fantastičanog ukusa i pravi je specijalitet kojim možete oduševiti svoju porodicu i prijatelje.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)
Pročitajte još:
Pohovane tikvice i plavi patlidžan na 5 načina: Preukusni hrskavi zalogaji! (RECEPT)
Punjeni patlidžan sa susamom i sirom: Ručak koji se ne preskače! (RECEPT)
O njegovoj lekovitosti se pričalo još pre 3.000 godina: Leči srce, nervne ćelije i kosti!