Savršene su za doručak ili večeru
Krofnice sa jogurtom i džemom: Tako lake za spremanje, meke kao pena! (RECEPT)
Ništa lepše od toplih, mekanih i mirisnih krofnica
Autor:
Lako se spremaju i mnogo su bolje od bilo kojeg kupovnog peciva. Prava domaća poslastica!
Sastojci: 200 ml jogurta, 20 g svežeg kvasca, 2 jaja, korica limuna, 1 kašičica šećera, malo soli, 2 kašike ulja, 400-500 g brašna, malo džema, ulje za prženje.
Priprema: Kvasac rastvoriti u mlakoj vodi ili mleku, dodati šećer, koricu limuna, jaja, jogurt, 2 kašike ulja, brašno i so, pa zamesiti glatko mekše testo i ostaviti da naraste.
Najukusnija torta od bele čokolade: Ukus da ti pamet stane! (RECEPT)
Razvući oklagijom na 1 centimetar debljine, pa malom čašom vaditi krofnice. Opet ostaviti da malo porastu (oko 10 minuta) pa ih pritisnuti na sredini i pržiti u dubokom ulju.
Krofne su mekane kao pena. U pritisnute otvore staviti malo džema. Uživajte!
Spolja krckav, iznutra kremast kao puter: Trik da krompir bude savršeno pečen baš svaki put!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)