Žena lavica

Zamalo da završi na ulici sa dvoje dece: Evo šta je mlada mama sama napravila! (FOTO)

Kako ona i njena dva sina ne bi postali beskućnici mlada žena je radila neumorno pet meseci

Objavljeno: 22.10.2017. 20:00h 21:26h
Autor:
Foto: Printscreen Instagram / charlottes_littlexplorers

Mlada samohrana majka našla se na ulici s dvoje dece. Nakon razvoda Šarlot Sapvel (27) nije imala nikakvu nekretninu, a nije želela da podiže preskupi kredit. U Australiji, u gradu Balaratu gde žive kredit bi joj iznosio u protivrednosti od oko 266.000 evra.

Kako ona i njena dva sina ne bi postali beskućnici mlada žena je radila neumorno pet meseci, zajedno sa svojim dedom. Sagradila je skromno, ali prijatno mesto koje njen 2-godišnjak i 6-godišnjak sada zovu domom. Kućicu su podigli u dvorištu njenih roditelja.

Duboko u šumi sagradio kuću iz bajke: Unutrašnjost ostavlja bez daha! (VIDEO)

"U početku je to trebalo da bude privremeni smeštaj, ali volim ga više nego što sam mislila da je moguće. U stvari sam bila jako loša iz tehničkog kada smo radili s drvetom, ko bi to rekao sada kad sam izgradila svoju kuću", kazala je Šarlot.

Izgradila je čak 99 odsto cele kuće, ovaj ostatak od jedan odsto uskočio je njen deda koji joj je pozajmio neophodnu gotovinu za materijale. Drvo i ostatak materijala nabavljali su u lokalnom skladištu, tako da su celu kuću izgradili za oko 8.500 evra.

Luksuzna kuća na točkovima: U starom autobusu napravili udobni dom sa 6 prostorija! (VIDEO)

Za samo pet meseci Šarlot je postala vlasnica kuće, a pre toga nije sebi mogla da priušti ni plaćanje stanarine.

"Pre sam živela u velikoj kući sa suprugom i decom, nakon toga u malom iznajmljenom prostoru da bih završila u ovoj kućici. Od svih mesta gde sam živela, ovo mi je najdraže", kazala je.

Malo stambeno čudo od samo 12 kvadrata: Udoban prostor za čak četiri osobe! (VIDEO)

Malena kuća sastoji se od dve veće prostorije - jedna ima funkciju boravka, trpezarije, kuhinje i Šarlotine spavaće sobe, dok dečaci imaju svoju odvojenu spavaću sobu.

"Ne znam koliko ćemo se dugo zadržati tu, ali ne mogu da zamislim da živim u nekom drugom prostoru. Počela sam da cenim minimalizam", objasnila je.

Šarlot sada gradi drugu malu kuću, ovog puta za njenu baku. A ta građevina će da služi kao prototip za buduće poduhvate. Sada već ima ideju ako bi u budućnosti htela da prodaje male nekretnine.

"Htela bih svim ženama da poručim da su sposobne za sve. A svojim sinovima da bez obzira na pol, svako može da izgradi svoju budućnost", zaključila je žena.

Luksuzna kuća za 1.000 evra: Stiže na vašu adresu, montira se za vikend! (FOTO)