jEDNOSTAVNO SE PRAVI

Fina slana torta od makarona: Ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Za neku svečaniju priliku ili za običnu večeru - ovo je jelo koje morate da probate obavezno

Objavljeno: 19.10.2017. 16:35h 16:09h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

300 g kuvanih makarona

200 g obarene blitve

200 g sira

3 jaja

200 g kisele pavlake

1 jogurt

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

začin, ulje, so

malo kačkavalja

4 čena belog luka

1 veći sveži paradajz

Priprema:

Luk iseći na kolutove, pa dodati sečenu šargarepu na kolutove, i malo propržiti da omekne. Obariti blitvu, pa je iscediti i sitno iseckati. Beli luk iseći sitno i dodatu blitvi.

Dodati i malo soli. Paradajz iseći na kolutove. U skuvane makarone dodati malo ulja, i začina ili soli. Okrugli đuveč malo namazati uljem. Sir izdrobiti, dodati jaja, pavlaku, jogurt i sve lepo izmešati. Sipati to u makarone, ostaviti malo za odozgo.

Staviti nekoliko kašika makarona na dno, pa odozgo staviti luk i šargqarepu, zatim red makarona, zatim seckane blitve, pa opet makarone, pa zatim kolutove paradajza i odozgo makarone.

Prijatno!

(kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pogledajte još:

Predjelo koje oduševljava sve: Vazdušaste olovka kiflice sa susamom (RECEPT)

Pogačice sa slaninom: Pikantna grickalica kao ukusno predjelo! (RECEPT)

Hrskave rolnice sa mesom: Slasni zalogaji kao idealno predjelo! (RECEPT)​​​​​​​