Uživajte sa stilom
Musaka od plavog patlidžana
Uz malo muke spremićete ukusno jelo koje možete servirati i prohlađeno
Objavljeno: 09.11.2013. 15:37h
20:38h
Izvor: Andjela Popović
Izvor: Andjela Popović
Najpre izdinstati meso sa glavicom luka, malo ulja i mešavinom začina. Neoguljeni patlidžan iseći na kolutove debljine malo manje od 1 cm. Dobro posoliti i ostaviti pola sada da odstoje. Za to vreme napravite testo, malo gušće od onog za palačinke. Ocediti kolutove i svaki posebno umočiti u testo i pohovati.
Ispohovani patlidžan slagati u posudu, preko njega dodavati meso, tako u dva sloja a poslednji da bude od patlidžana. Preliti pavlakom u koju ste umutili dva jajeta. Peći u rerni na 220 stepeni pola sata. Kada musaka naraste i porumeni, izvaditi iz rerne, i nakon 10 minuta spremna je za služenje.