Nezaboravan ukus

Bosanska kukuruza: Najprostiji recept za seljačku projaru!

Samo 4 sastojka vas dele od vraćanja u detinjstvo

Objavljeno: 19.10.2017. 10:27h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci: 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 1 kašičica sode bikarbone, oko 800 g kukuruznog brašna.

Priprema: Sve sastojke zakuvati sa vrelom vodom, ali retku smesu, malo gušću nego za palačinke. Izliti u nauljenu tepsiju i ostaviti par sati da odstoji.

Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Napomene: Da bi vam kukuruza uspela, testo mora da odstoji par sati u tepsiji. Kad se izlije u tepsiju, istapkajte prstima po njemu da se lepo sjedini.

Prijatno!

Šta sve može da izleči kukuruzno brašno: Moćna palenta nije samo ukusno jelo!