Pročitajte
Lični onkolog Anđeline Džoli otkriva ženama: Ovako ćete rizik od raka dojke svesti na minimum!
Doktorka navodi koje namirnice imaju najveći antikancerogeni efekat
Autor:
Slavna glumica Anđelina Džoli se preventivno podvrgnula dvostrukoj mastektomiji nakon što je saznala da u sebi nosi gen za nastanak raka dojke.
Doktorka Kristi Fank, koja ju je operisala, sada savetuje ženama kako rizik od ove teške bolesti da svedu na minimum, i to prirodnim metodama.
Fank je jednom rekla da bi žene trebalo da izbegavati konzumaciju kontroverzne hrane poput tofua, edamamea i sojinog mleka. Sada, pak, priznaje da je pogrešila. Najnovija studija pokazala je da bi žene trebalo da povećaju unos soje, jer ona ima dobar efekat u prevenciji raka dojke.
Doktorka takođe navodi da je veoma dobro povrće iz porodice kupusa, kao i bobičasto voće, koje obiluje antioksidantima. Posebno ističe indijski grozd, voće koje u sebi sadrži najviši nivo antioksidanata, piše Dejli mejl.
Vrhunski onkolozi otkrivaju: Mi ovako živimo, da nikad ne bismo dobili kancer!
Top saveti doktorke Fank za prevenciju raka dojke
Jedite povrće iz porodice krstašica - karfiol, brokoli, kelj i kupus imaju moćna svojstva koja sprečavaju rak.
Jedite bobičasto voće - borovnice, jagode, maline i kupine izrazito su bogate antioksidantima.
Dodajte kurkumu jelima ili smutijima - glavni aktivni sastojak kurkume je kurkumin, koji ima antikancerogene efekte na ćelije raka.
Jedite indijski grozd - Ima najveću koncentraciju antioksidanata na svetu. Takođe poboljšava metaboličku aktivnost, pomaže pri apsorpciji kalcijuma i poboljšava vid.
Poludite za pečurkama - One su veliki izvor hranljivih materija kada je u pitanju prevencija raka dojke.
Hrana koja isisava energiju iz tela: Uzrok broj 1 hroničnog umora!
Povećajte unos sojinih proizvoda - Nove studije otkrile su odličan efekat tofua, edamamea (sojina zrna) i sojinog mleka u prevenciji raka dojke.
Perite ruke običnim sapunom - Doktorka preporučuje korišćenje staromodnog sapuna umesto antibakterijskog, jer tako možete da smanjite uticaj toksina kojima ste izloženi.
Kupujte organsko voće - Jedite ga u neograničenim količinama, a posebno je važno da organsko bude voće koje jedete sa kožom, s obzirom na to da u njoj ima najviše toksina ako je voće prskano.
Redovno usisavajte i brišite prašinu - To je izvrstan način za smanjivanje broja toksina u vazduhu.
Napunite dom biljkama - Mnoge kućne biljke prirodno apsorbuju toksine.
10 razloga zašto je turšija najmoćniji lek: Čisti creva, sprečava rak, snižava holesterol!