Napravite što pre

Vojvođanske knedle: Neodoljivi slani specijalitet sa sirom! (RECEPT)

Knedle su uvek lepo iznenađenje na tanjiru, a ova slana kombinacija prema starinskom receptu domaćica iz Vojvodine je svakako odličan izbor u vidu toplog predjela za svaku priliku

Objavljeno: 30.09.2017. 18:44h 19:02h
Autor:
Foto: Profimedia

Potrebno je:

Za testo: kašika masti; 4 jajeta; malo soli; 500 g švapskog sira; 5 kašika brašna.

Preliv za knedle: 4 kašike ulja; 2 dl kisele pavlake; 2 kašike prezli

Pre svega valja uvriti tri litre vode s malo soli, a onda pristupiti izradi knedli, ovako: u umućenu mast dodati 4 žumanceta, sir, brašno i sve dobro izmešati. Dodati ulupan sneg od belanaca i izmešati masu. Od pripremljene mase praviti jednake male knedle i kuvati ih u slanoj vodi; kuvane izvaditi i složiti u činiju.

Tako složene knedle preliti mešavinom ulja i kisele pavlake, a potom posuti prezlama koje su predhodno propžene na ulju.

Testo gotovo za 10 minuta: Idealno za ukusne piroške, lepinje ili kiflice! (RECEPT)