Neverovatno ukusna
Homoljska pita sa grožđem: Sočni dezert po receptu domaćica iz Istočne Srbije! (RECEPT)
Homoljski kraj je poznat po izvanrednoj vlaškoj kuhinji
Autor:
Ovo je jedan od tradicionalnih recepata domaćica iz istočne Srbije.
Potrebno je:
600 g kora za pitu 100 g suvih kajsija 80 g suvog grožđa 60 g suvih šljiva 200 g oraha 400 g šećera vanilin-šećer 3 dl vode
Priprema:
Kajsije i šljive isecite na kocke, a orahe sameljite krupnije i pomešajte sa suvim grožđem.
Ređajte po tri kore, a zatim pospite filom i urolajte.
Pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
U međuvremenu skuvajte sirup od vode, šećera i vanilin-šećera, pa prelijte vruću pitu.
Probajte još:
Sočan kolač od bajatog hleba: Jeftina i ukusna poslastica za svačiji džep! (RECEPT)
Originalan recept za englesku pitu s jabukama: Mirisni i sočni desert!
Baklava bez kora sa jogurtom: Najprostiji recept!