Morate da probate
Lisnate kiflice pune kačkavalja: Pecivo koje se uvek pravi duplo! (RECEPT)
Ništa vam ne vredi da napravite standardnu meru - dok se okrenete, kiflice će biti pojedene
Autor:
Sastojci: 600 g pšeničnog brašna, 30 g svežeg kvasca, 1dl mlake vode, 1 kačičica šećera, 2 dl kiselog mleka, 5 jaja, pola margarina, 100 g kačkavalja, 1 kačičica soli, susam za posipanje.
Priprema: Razmutiti kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i malo brašna. Kad kvasac nadođe, zamesiti testo sa brašnom, kiselim mlekom, 3 jaja i 2 žumanca, i kašičicom soli. Po potrebi dodati još malo brašna, da testo bude srednje tvrdo.
Ostaviti da naraste, a zatim testo podeliti na 8 delova i svaki razviti u krug. Premazati umućenim omekšalim margarinom i ređati jedan na drugi. Zadnji ne premazivati.
Sve razviti oklagijom što je tanje moguće, seći na trougliće, na svaki staviti po komadić kačkavalja i uvijati kiflice. Ređati ih u plehove i ostaviti da narastu.
Premazati preostalim umućenim belancima, posipati susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta sa ventilatorom, a malo duže bez.
Pravo iz italijanske kuhinje: Špageti sa Alfredo sosom! (RECEPT)