Specijalitet sa severa zemlje

Sremački gulaš sa kobasicama: Seosko jelo koje svi obožavaju! (RECEPT)

Krčkanjem se dobija neodoljiv gulaš, koji se oduvek rado priprema u ovim krajevima, jer je ovo izdašan i veoma ukusan obrok

Objavljeno: 06.09.2017. 20:03h 20:17h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sremci su pravi majstori za spremanje domaćih kobasica, pikantnih, sočnih, a ono što je idealna kombinacija je sremska kobasica sa povrćem u sremskom loncu, krčkanjem se dobija neodoljiv gulaš, koji se oduvek rado priprema u ovim krajevima, jer je ovo izdašan i veoma ukusan obrok.

Za njegovu pripremu je potrebno:

500 g krompira,

250 g praziluka,

250 g domaće kobasice,

2 šargarepe, peršunov list, ulje, so, biber

Priprema:

Praziluk isecite po dužini pa samo beli deo naseckajte i kratko popržite na ulju, zajedno s narezanim kobasicama. Potom u lonac slažite u slojevima povrće i popržene kobasice s prazilukom, svaki sloj posolite, pobiberite i posipajte mlevenim origanom.

Zalijte uljem, zatim vodom da sve bude pokriveno i kuvajte dok povrće potpuno ne omekša. Za vreme kuvanja, po potrebi dolivajte tople vode, a posudu samo protresite. Gotovo jelo posipajte naseckanim peršinovim listom i poslužite toplo.

Čuveno jelo našeg kraja: Tradicionalni čorbasti pasulj gradištanac! (RECEPT)