Probajte već danas

Domaći burgeri: Slasni zalogaji koje nećete zaboraviti (FOTO)

Neodoljivi ukus junećeg mesa i soseva u mekanoj zemički

Objavljeno: 06.08.2017. 15:34h 14:38h
Autor:
Foto: Stil

Svi volimo hamburgere ali isto tako ume da nas grize savest kada se setimo koliko nisu zdravi. Donosimo vam zdraviji recept ove popularne američke poslastice koju ćete i vi i vaša porodica obožavati.

Uputstvo: U činiji pomešajte mlevenu junetinu, malo naseckanog crvenog luka, jaje, so, biber i mlevenu papriku. Dodajte malo prezle, ne mnogo, nekoliko kašika, da pokupi vlagu.

Mekane, sočne, prosto se tope u ustima: Američke palačinke kakve do sada niste probali (FOTO)

Ostavite smesu u frižideru na jedno pola sata.

Iseckajte preostali luk ali na kolutove, salatu operite, ne zaboravite kečap i ljuti roštilj sos.

Izvadite meso iz frižidera, oblikujte 4 pljeskavice, i ipržite na malo vrelog ulja u običnom tiganju.

Luk možete prodinstati da se zacakli, biće ukusniji.

Zemičke prosecite na pola, stavljajte soseve, ajsberg salatu i kačkavalja koliko želite pa stavite pljeskavicu, na nju još malo sira i sosa od kečapa i ljutog roštilj sosa.

Luk iseckajte na rebarca pa propržite dok ne uhvati boju, a ako želite možete ga i karamelisati, biće još lepši.

Kao prilog možete napraviti pomfrit, ali odlično se slaže i salata ako želite malo da povedete računa o liniji.

Prijatno!

Hit poslastica sa bezbroj kalorija: Krofna punjena čokoladnim kremom u milkšejku! (FOTO)