Obavezno pročitati

Detoks organizma: Izbacite teške metale i toksine na tri jednostavna načina

Savremeni tempo života kojem smo izloženi pogoduje nakupljanju teških metala i drugih toksina u našem organizmu, a tu je i živa koja se taloži u telu godinama

Objavljeno: 03.08.2017. 21:36h 21:10h
Autor: ,
Foto: Shutterstock

Otrova se ipak možete rešiti, i to uz ova tri saveta za detoksikaciju, koja će ne samo očistiti organizam, već i smanjiti dalju izloženost toksinima.

Biljka koja reguliše sve probleme probave: Najmoćniji prirodni diuretik!

Smanjite nivo masnoće u krvi

Foto: Profimedia
U procesu eliminisanja teških metala iz tela, važno je držati nivo masnoće u krvi nižom nego inače. Dodatne masnoće iz hrane koju jedemo mogu usporiti ili čak zaustaviti proces odstranjivanja otrova iz organizma, budući da masnoća na sebe veže metale kojih se želimo rešiti.

Bez obzira na to koji pristup ishrane imali, smanjite li uobičajeni unos masnoća za otprilike 25%, pospešićete izbacivanje žive i drugih teških metala, bez da ih masnoća u krvi zadržava u organizmu. Ne morate u potpunosti odbaciti masnoće iz ishrane, već samo redukovati njihov uobičajeni unos, a čak i ako se ne pridržavate ovog pravila, rešićete se toksina, ali ne istom brzinom kao kada pazite.

Očistite telo od toksina i viška kilograma: Jednom nedeljno pijte ovaj napitak! (RECEPT)

Konzumirajte vodu s limunom

Foto: Profimedia

Kada praktikujete detoksikaciju od teških metala, ključna je hidratacija organizma. Bez unosa dovoljne količine vode u organizam, nema ni željenog efekta, a toksini će se i dalje zadržavati u telu. Voda zapravo pomaže izvući ‘đubre’ iz stanica i tkiva, tako da započnite dan s dve čaše vode na prazan želudac.

U njih iscedite pola svežeg limuna, koji je ovdje ključan jer poboljšava sposobnost vode da pokupi i izbaci toksine iz organizma. Ova je praksa posebno efektivna za čišćenje jetre. Kada popijete vodu, dajte jetri pola sata da se očisti, a tek onda navalite na doručkak. Ako vam ovaj postupak pređe u naviku, zdravlje će vam se znatno poboljšati. Za bolji ukus vode, u nju možete dodati i med ili đumbir.

Smršajte bez vežbanja, gladovanja i odricanja: 3 moćna napitka za skidanje masnih naslaga!

Konzumirajte sok od aloe vere

Foto: Shutterstock

Aloe vera

je biljka koja je još od davnina poznata kao jedna od lekovitijih, a najjednostavniji način za njen unos definitivno je kroz sok. On sadrži oko 240 hranjivih i lekovitih sastojaka, dok je sama aloe vera veliki pomoćnik u izbacivanju teških metala iz organizma. Za optimalne rezultate, odrežite nekoliko centimetara dug list aloe vere, ‘filetirajte’ ga na način da skinete zelenu kožu i bodlje, pokupite čisti gel i izblendirajte ga.