Morate da probate

Kiflice od najmekšeg testa na svetu: Svi će želeti da vam ukradu recept! (FOTO)

Ovako meke kiflice nikad niste jeli, a za sve je zaslužan mlečni premaz

Objavljeno: 02.08.2017. 13:04h 20:38h
Autor:
Foto: Shutterstock

Ako ste u potrazi za receptom za najmekše kiflice, na pravom ste mestu!

Za njihov fantastičan ukus zadužen je neodoljivi premaz - probajte i uverićete se!

Sastojci: 600 brašna, 2 kašike šećera, 2 kašičice soli, 1 prašak za pecivo, vanilin šećer, kockica suvog kvasca, 100 ml mleka, 150 ml tople vode, 2 jaja, 1 žumance, 2-3 kašike ulja.

Priprema: Prvo ugrejte malo mleka (malo manje od pola šoljice) da bude toplo i dodajte pola kašičice šećera i kvasac. Mešajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne podigne. U posudu stavite brašno, šećer, so, prašak za pecivo i vanilin šećer.

Sve pomešajte i dodajte 1 jaje, žumance, ulje, nadošli kvasac i mleko, a vodu dodajte po potrebi. Mesite sve dok ne dobijete fino i meko testo. Brašno dodajte po potrebi.

Ostavite testo da se diže oko pola sata na toplom mestu. Kada se testo digne, kidajte loptice i formirajte oblik trougla. Te trouglove motajte u kiflice. Ako želite da ih filujete, odaberite punjenje po želji i pre rolanja ih namažite.

Napravite premaz za kiflice - viljuškom umutite jaje sa malo mleka, pa premažite kiflice koje ste složili u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30-40 minuta na 190 stepeni.

Ovo testo za kiflice ne može da vam ne uspe: Meke kao puter kifle, nema čekanja da naraste! (RECEPT)