Obavezno

Neka vaša kuća postane srećno mesto: 5 pravila koja morate da sledite!

Sreća kuće zavisi od sreće porodice koja živi u njoj

Objavljeno: 02.07.2017. 19:18h 10:50h
Autor:
Foto: Thinkstock

Puno toga zavisi od činjenica koliko je vaša porodica istinski srećna u svom domu.

Ljubav, saosećanje, poverenje i mnogo veselja, samo su neke od odlika koje zasigurno želite svaki dan da osetiti u svom domu. I neke od odlika koje želite usaditi svojim članovima porodice. Kako dom učiniti prijatnijim za život, a porodicu srećnijom? Uz sve faktore u životima članova porodice, na to kako će se osećati u sopstvenom domu ipak možete uticati za razliku od većine drugih.

Malim promenama možete uticati na detetovo samopouzdanje i sreću, na malo više sreće i pozitive s vaše strane, lako ćete svoj dom, pretvoriti u mnogo srećnije mesto.

Umerenost

Nije dobro dete previše kuditi, ali i previše komplimenata nije dobro. Ne želite da previše podignete detetov ego i izazovete kasnija "spuštaju" u realnost. Pohvalite dete kada nešto dobro uradi, ali ne ustručavajte se da kažete i kritiku kada je to potrebno.

Zoran Radmilović objasnio suštinu života u dve rečenice: Ovako sami sebi stvaramo nesreću!

Ljubav

U pravilu vrlo često se podrazumeva da roditelji vole dete i da dete voli roditelje, ali sve ređe se ta ljubav pokazuje. Maženje i lepe reči neka ne budu rezervisane samo za malu decu. Setite se da se zabavite i podelite nežnost i s detetom koje polako odrasta.

Zabranite pesimizam

Svi su ponekad loše raspoloženi, ali ne dopustite da ostali ukućani osete vaše negativne emocije. Mnogo je lakše prepustiti se drugima i dopustiti im da vam poprave raspoloženje.

Uzor

Kako bi deca doživela lekcije koje ih želite naučiti, moraćete teoriju ispratiti delima. Osim što je ovo prilika da izgradite detetovo poverenje, ujedno možete raditi na sebi i postati bolja osoba.

Zajednički trenutci

Uz posao i sve druge obaveze, ostane nam veoma malo vremena za porodicu, ali ako je potrebno preispitajte prioritete. Stvari koje možete odgoditi možete rešavati dok dete spava, a popodneva i večeri posvetite porodici.

Da kuća postane lepša, a ukućani srećniji: 5 malih promena koje treba uneti u dom!