Domaće
Pesto genoveze i špagete: Jelo koje se u inostranstvu bogato plaća! (RECEPT)
Tokom letnjih dana ovo je jedino što možemo da spremimo a da ne ugrejemo kuću previše
Autor:
Po našim marketima malu teglicu pesto sosa za testenine možete naći po veoma visokim cenama. Kupiće ga samo oni koji ne znaju da duplo bolji mogu da naprave u kućnim uslovima i to za smešne pare.
Sada je pravo vreme da počnete da pravite pesto jer - bosiljak genoveze je stigao! Možete ga kupiti na svakoj pijaci i košta nešto smešno malo... Oni koji imaju baštu ili žardinjere na balkonu, mogu da ga gaje u domaćim uslovima - veoma je otporan!
Elem, evo recepta za pesto sos koji se odlično kombinuje uz špagete, ali i maže na tost za brzinski doručak.
Potrebno je: veza bosiljka, veza peršuna, 50 g badema, maslinovo ulje, kačkavalj, 2 čena belog luka, kašičica morske soli, špagete po izboru.
5 tradicionalnih italijanskih recepata za testeninu: Spremite je kako treba!
Priprema: Bosiljak operite i ocedite. Odvojite od peteljki i stavite u blender. Zatim dodajte bademe i beli luk, pa sve dobro izmiksajte. Dodajte maslinovo ulje, so i kačkavalj pa još miksajte dok se ne stvori homogena pasta.
Vruće i proceđene špagete prelijte sa domaćim pestom. Uz njih obavezno poslužite i paradajz ili čeri paradajz.
Neka vam kuća zamiriše na Italiju!
5 originalnih recepata za paste: Italijani se ponose ovim jelima! (RECEPTI)