Domaće

Pesto genoveze i špagete: Jelo koje se u inostranstvu bogato plaća! (RECEPT)

Tokom letnjih dana ovo je jedino što možemo da spremimo a da ne ugrejemo kuću previše

Objavljeno: 28.06.2017. 21:20h 14:36h
Autor:
Foto: Profimedia

Po našim marketima malu teglicu pesto sosa za testenine možete naći po veoma visokim cenama. Kupiće ga samo oni koji ne znaju da duplo bolji mogu da naprave u kućnim uslovima i to za smešne pare.

Sada je pravo vreme da počnete da pravite pesto jer - bosiljak genoveze je stigao! Možete ga kupiti na svakoj pijaci i košta nešto smešno malo... Oni koji imaju baštu ili žardinjere na balkonu, mogu da ga gaje u domaćim uslovima - veoma je otporan!

Elem, evo recepta za pesto sos koji se odlično kombinuje uz špagete, ali i maže na tost za brzinski doručak.

Potrebno je: veza bosiljka, veza peršuna, 50 g badema, maslinovo ulje, kačkavalj, 2 čena belog luka, kašičica morske soli, špagete po izboru.

5 tradicionalnih italijanskih recepata za testeninu: Spremite je kako treba!

Priprema: Bosiljak operite i ocedite. Odvojite od peteljki i stavite u blender. Zatim dodajte bademe i beli luk, pa sve dobro izmiksajte. Dodajte maslinovo ulje, so i kačkavalj pa još miksajte dok se ne stvori homogena pasta.

Vruće i proceđene špagete prelijte sa domaćim pestom. Uz njih obavezno poslužite i paradajz ili čeri paradajz.

Neka vam kuća zamiriše na Italiju!

5 originalnih recepata za paste: Italijani se ponose ovim jelima! (RECEPTI)

Foto: Profimedia