Obradujte svoje ukućane

Prolećna torta sa jagodama: Sloj po sloj vrhunskog užitka! (RECEPT)

Ništa ne može da zameni sveže jagode, pa ne čekajte da prođe sezona već uživajte u ovom prefinjenom dezertu

Objavljeno: 28.05.2017. 17:08h 11:02h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno, vanilu, čvrsto ulupanu penu od belanaca i rastopljeni prohlađeni maslac. Sve lagano izmešajte, pa ovom smesom premažite tri kalupa za torte obložena papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C, oko 15 minuta. Pečene kore dobro ohladite.

Stavite u posudu vodu i šećer, pa kad provri dodajte seckane jagode. Kuvajte na laganoj vatri dok jagode ne omekšaju, oko 5 minuta. Usitnite ih viljuškom i pretvorite u kašu. Prašak za puding i želatin otopite s 15 kašika vode i dodajte u vrelu smesu od jagoda. Kuvajte na laganoj vatri dok se smesa ne zgusne, a zatim postepeno mešajući hladite kremu kako se ne bi stvorila korica na površini.

Kore poprskajte mlekom i rumom, pa premažite kremom. Celu tortu premažite ulupanom pavlakom i ukrasite jagodama.

Najzdraviji slatkiš ikada jedite koliko hoćete: Kokos kuglice od samo 2 sastojka! (RECEPT)