Od srca preporučujemo
Stilove domaćice probale: Ovo je najlepši i najbrži čizkejk na svetu! (FOTO, RECEPT)
Zapišite ovaj recept - kad jednom probate, stalno će vam trebati
Autor:
Ne postoji poslastica koja će se brže pojesti od ovog čizkejka!
U pitanju je domaći recept za savršenu poslasticu, koja se brzo i lako sprema, a u isto vreme sladi i osvežava.
Sastojci za koru: 300 g mlevenog keksa, pola margarina, 100 ml mleka.
Sastojci za fil: 500 ml slatke pavlake, 400 g neslanog sira, 200 g šećera u prahu.
Sastojci za voćni preliv: 500 g voća po izboru (maline, kupine, jagode, bilo koje bobičasto voće), 5 kašika šećera, kesica želatina, 100 ml vode.
Priprema: Počnite od preliva - stavite voće da se kuva sa šećerom, a za to vreme napravite koru. Rukom umesite keks, margarin i mleko, pa napravite okruglu koru. Zatim napravite fil - umutite hladnu slatku pavlaku, dodajte sir i šećer u prahu, sve sjedinite mikserom i nanesite preko kore.
Dok napravite koru i fil, voće će verovatno biti već kuvano. Ne očekujte da vam se sve voće savršeno skuva i da dobijete jednoličnu smesu - prohladite ga, pa izmutite mikserom, najbolje štapnim. Dodajte želatin prokuvan po uputstvu, sjedinite sa voćem i prelijte preko fila.
Savet: Da biste dobili čizkejk savršenog izgleda, ne možete da ga pravite na poslužavniku. Ako nemate kalup kojem se stranica skida, napravite ga u šerpi koju ste prethodno obložili prijanjajućom folijom i po dnu, i po zidovima. Složite čizkejk u šerpi, ostavite da se ohladi nekoliko sati, a ujutro izvucite iz šerpe zajedno sa folijom.
Pošto je torta veoma čvrsta, foliju ćete lako skinuti, bez oštećenja ili rasipanja poslastice.