Praktično
Trik iz kuhinje: Evo kako da vam zelena salata, mladi luk i peršun ostanu sveži i do 7 dana!
Nedeljom obično idemo na pijacu i kupimo sve što nam je potrebno. A najbolje je da povrće ovako sačuvate do kraja nedelje
Autor:
Radi se o vrlo jednostavnim trikovima. Sve što morate da uradite na primer s peršunom, je da ga stavite u čašu s vodom, kao što bi stavili cveće u vazu.
Sveže začinsko bilje mekane strukture, poput peršuna ili estrogena, uvek čuvajte u frižideru u čaši u koju ste stavili vode u visini dva i po centimetra. Na taj način će trajati duže, jer neće tako brzo uvenuti. Na isti način neki čuvaju i mladi luk - stave vode tek toliko da su ostaci korena pod vodom.
Drvenasto začinsko bilje poput ruzmarina ili timijana čuvaju se na drugačiji način. Njih treba zamotati u navlažen list papirnatog ubrusa, staviti tako u vrećicu i zatvoriti.
Najsnažniji borac protiv raka: Mladi luk može da spreči ovih 5 opasnih bolesti!