Neverovatno

Ciganska torta: Ovo će danas da prave i oni koji ne slave! (RECEPT)

Glavna asocijacija na cigansku tortu je sočna i mekana

Objavljeno: 06.05.2017. 19:33h 18:32h
Autor:
Foto: Thinkstock

U činiji za mućenje dobro umutiti jaja sa šećerom. Dodavati lagano mleko i ulje da se sjedini. Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, na kraju lagano umešati kakao prah.

Dobijenu masu sipati u okrugli kalup podmazan i posut brašnom, prečnik kalupa 20 cm. Peći oko 25-30 minuta, proveriti drvenim štapicem da li je pečeno, zavisno od jačine rerne peći duže.

Pečeno ostaviti da se ohladi, u međuvremenu skuvati mleko sa šećerom i pudingom, mora biti retko kako bi se upilo u tortu.

Najukusniji čokoladni čizkejk: Kolač bez pečenja, gotov za samo 20 minuta! (RECEPT)

Ohlađenu tortu staviti na dublju tacnu, premazati džemom, zaseći vrh u dvanaest delova pa preliti vrućim mlekom sa pudingom i ostaviti da se dobro upije.

Sirup dolivati postepeno da nebi curilo sa strana. Služiti kada se sav sirup upije i dobro ohladi.

PS. Torata se može po želi ukrasiti šlagom.

Puding torta bez pudinga: Turska hit poslastica se sprema za čas! (FOTO, RECEPT)