Recepti sa Stilom

Koh klasik: Najfinija poslastica od mleka, sa dodatkom jagoda!

Stari dobri recept za koh, svima uspeva

Objavljeno: 06.05.2017. 11:21h 14:58h
Autor:
Foto: Shutterstock

Priprema

Odvojte belanca od žumanaca. Umutite sneg od belanaca, dodajte šest kašika šećera, žumanca i dvanaest kašika griza (mešajte varjačom). Sve stavite u dublji pleh i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta.U litar do litar i po mleka stavite (po ukusu) dve do sedam kašika šećera i tri vanilin šećera. To zagrejte da se šećer rastopi. Kada koh lepo porumeni, izvadite iz rerne i polako prelijte zaslađenim mlekom koje ste ranije pripremili.

Možete ga poslužiti sa svežim jagodama, začiniće ukus, ili da ga malo prelijete sirupom od jagoda.