Slatki zalogajčići

Domaće čokoladne praline: Najlepši sitni kolačići bez pečenja! (RECEPT)

Ako volite čokoladu i pavlaku, baš za vas je ovaj recept za neodoljive praline koje se tope u ustima

Objavljeno: 04.05.2017. 19:53h 17:10h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema: Napravite masu za oba sloja (koju ćete podgrevati). Rastopite crnu čokoladu sa uljem. Pripremite silikonske kalupe, premažite ih čokoladom, stavite u friz na 20 minuta, pa ponovite, piše Lepa & srećna.

Napravite beli fil: rastopite belu čokoladu i pomešajte sa slatkom pavlakom.

Napravite crni fil: rastopite crnu čokoladu i pomešajte sa preostalom pavlakom. Izvadite kalupe iz friza pa ih napunite do 1/3 belim filom i isto toliko crnim filom. Vratite u friz na 20 minuta. Zatvorite praline rastopljenom čokoladom i kalupe vratite u friz na najmanje 6 sati. Izvadite praline iz kalupa i stavite u papirne korpice.