Probajte što pre

Brza kremasta torta male domaćice: Svaki put se traži parče više! (RECEPT)

Za ovu tortu biće potrebno da pripremite i testo, ali ono se pravi izuzetno lako a peče kratko - tek petnaestak minuta

Objavljeno: 23.04.2017. 15:36h 19:14h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema: Umutite 6 belanaca sa 6 kašika šećera. Dodajte kokos, mlevene orahe i prašak za pecivo. Mešajte sa mućkalicom, zatim testo istresite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni Celzijusa oko 10 do 15 minuta.

6 žumanaca i 6 kašika šećera kuvajte na pari dok se krem ne zgusne. Dodajte dve štangle čokolade za kuvanje neprestano mešajući dok se čokolada ne istopi. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Umutite 200ml slatke pavlake i ostavite sa strane. U hladan krem dodajte omekšali puter i mutite. Na kraju dodajte umućeni šlag i promešajte. Krem staviti preko ohlađenog testa, a zatim šlag penu.

Hit čokoladne lizalice: Nikad lakša priprema slatkiša za pamćenje! (RECEPT)