Neverovatno jednostavno

Starinski recept za košnice: Ukusni kolačići koji se brzo prave bez pečenja!

Posne košnice zahtevaju modlice za pripremu, a njih možete naći u svakoj kineskoj radnji i na pijacama

Objavljeno: 08.04.2017. 16:57h 20:38h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema:

U dubljoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu i kakaom. Mleveni keks i orahe preliti sokom i pomešati, pa dodati smesi od margarina. Sipati rum po ukusu i sve dobro umesiti.

Kalup za košnice obložiti providnom folijom. Puniti ih lepo sabijajući, kako bi imale lepši oblik, pa ih uz pomoć folije istresti na tacnu. Postupak ponavljati, dok se materijal ne potroši. Gotove košnice uvaljati u mlevene orahe i ostaviti da se prosuše i lepo stegnu.

Po želji, dole mogu biti sa tankom oblandom, a mogu i bez. Prijatno!

Lažna baklava: Dobro poznat ukus, gotova za samo pola sata! (RECEPT)