Prste da poližete
Švedska pita sa jabukama: Brzi slatkiš sa šamom od belanaca! (RECEPT)
Švedska pita sa jabukama podseća na lenju pitu, ali je šam od belanaca i sočan fil čine pravom svečanom poslasticom
Objavljeno: 29.03.2017. 14:45h
16:50h
Autor:
Autor:
Priprema:
1. Umutite margarin, žumanca, jogurt, četiri kašike šećera, brašno i prašak za pecivo. U podmazan i brašnom posut pleh rukama rastanjite testo u koru.
2. Jabuke izrendajte i pomešajte sa suvim grožđem, cimetom i pet kašika šećera, pa rasporedite preko testa. Pecite na 220 stepeni.
3. Kada je pita skoro gotova, premažite šamom umućenim od belanaca sa šest kašika šećera i vanilinim šećerom. Vratite u rernu, smanjite temperaturu i pecite još desetak minuta.
Isekla je testo i na njega stavila jabuku: Od krajnjeg rezultata poći će vam voda na usta! (VIDEO)
( Kurir )