Prste da poližete

Švedska pita sa jabukama: Brzi slatkiš sa šamom od belanaca! (RECEPT)

Švedska pita sa jabukama podseća na lenju pitu, ali je šam od belanaca i sočan fil čine pravom svečanom poslasticom

Objavljeno: 29.03.2017. 14:45h 16:50h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema:

1. Umutite margarin, žumanca, jogurt, četiri kašike šećera, brašno i prašak za pecivo. U podmazan i brašnom posut pleh rukama rastanjite testo u koru.

2. Jabuke izrendajte i pomešajte sa suvim grožđem, cimetom i pet kašika šećera, pa rasporedite preko testa. Pecite na 220 stepeni.

3. Kada je pita skoro gotova, premažite šamom umućenim od belanaca sa šest kašika šećera i vanilinim šećerom. Vratite u rernu, smanjite temperaturu i pecite još desetak minuta.

Isekla je testo i na njega stavila jabuku: Od krajnjeg rezultata poći će vam voda na usta! (VIDEO)