Oduševiće vas

Posne buhtle sa džemom: Brza, jeftina i ukusna poslastica na vodi! (RECEPT)

Buhtle su odličan izbor za doručak ili večeru. Buhtle po receptu koji vam donosimo predstavljaju pravu poslasticu za one koji poste

Objavljeno: 22.03.2017. 14:07h 20:12h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema: kvasac rastopiti u malo mlade vode, dodati šećer, zatim ostatak vode, pola brašna, so i dodati brašna da se zamesi srednje tvrdo testo. Možete dodati i koricu limuna.

Ostaviti ga pokriveno na toplom oko 30 minuta da naraste, zatim razviti za oko centimetar debljine, iseći na kocke, stavljati džem u sredinu. Ivice skupiti i zatvoriti da džem ne curi. Ređati u pleh (možete i u kalup od kuglofa).

Buhtle pokriti i pustiti da narastu oko 20 minuta, pa ih peći u zagrejanoj rerni od 180-200 stepeni C oko 35-40 minuta. Posuti ih prah šećerom.