Recepti sa Stilom
Musaka od krompira i pečuraka
Sitno iseckajte najpre crni i beli luk, a zatim šapinjone na listiće
Izvor: Jovana Matejić
Oljuštite krompir i secite ga na tanke kolutove. U tiganju zagrejte ulje i propržite luk dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte šampinjone i dinstajte oko 10 minuta. Zatim posolite i pobiberite, a pleh premažite uljem. Listove krompira podelite na tri, a šampinjone na dva dela. U pleh stavite trećinu posoljenog krompira, preko polovinu dinstanih šampinjona, pa preko toga trećinu krompira, a zatim drugu polovinu šampinjona.
Završite poslednjim slojem krompa, pa pospite sitno seckan beli luk. Prelijte pavlakom za kuvanje i mlekom tako da sve bude prekriveno, a preko toga stavite tanko rezani trapist. U rerni zagrejanoj na 190 stepeni pecite 40 minuta.
Savet: Krompir u musaki biće sočniji ako ga prethodno oljuštite, operete, isečete na kolutove pa potopite u mleko i stavite u frižider preko noći.