Probajte, dopašće vam se

Starinske žute štangle: Kolač koji su naše prabake svaki dan pravile! (RECEPT)

Ukusna i brza poslastica

Objavljeno: 20.02.2017. 15:45h 19:42h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Mikserom umutiti 260 grama brašna, 100 grama šećera, 150 grama margarina i prašak za pecivo. Dodati 1 jaje i rendanu koru limuna. Testo prebaciti na radnu površinu i mesiti rukama.

2. Razvući koru i staviti u keramički sud, pa peći 15 minuta na 180 stepeni. Ispečenu koru premazati džemom od kajsija.

3. U dubljem sudu sastaviti seckane orahe, suvo grožđe, 100 grama šećera i mleko. Izmešati i naneti preko džema.

4. Umutiti 4 žumanca i 100 g šećera, pa dodati u sud sa belancima. Dodati i 5 kašika brašna i sjediniti sastojke. Ovu smesu naneseti preko fila sa orasima i suvim groždem i peći još 10 minuta na istoj temperaturi.

5. Kolač iseći na štangle i posuti šećerom u prahu.

Prava srpska gibanica: Moćno i bogato jelo na kojem se ne štedi! (RECEPT)